Menu

Välj rätt vin till sushi

0 Comments


Sushi är en rätt som slagit igenom stort i Sverige de senaste åren. Det passar lika bra som både lunch och middag. Men går det att dricka vin till sushi? Och vilket ska du välja i så fall? Det är framför allt de vita vinerna som går bra ihop med denna typen av mat. Det funkar även med rött vin och det är en lite lättare variant. Du får även tänka på att sushi kan variera stort när det kommer till smakerna beroende på vad du beställer.

Beställ vitt vin till din sushi

Det som framförallt rekommenderas till sushi är ett torrt och krispigt vitt vin. Idag kan du enkelt beställa hem vin direkt från https://vinoteket.se/ och få det levererat hem till dörren. Perfekt så här i coronatider när du kanske vill undvika butiker. Du kan sortera både efter land och druva för att enklare kunna hitta det som du tycker passar. Det går även att beställa hem flera flaskor i ett paket om du skulle vilja testa lite olika varianter till din sushi.

Var försiktig med tillbehören

Det som kan bli en stor utmaning med sushi är att hitta vin till de tillbehör som du får till. Då är det främst wasabi och soja som avses. Dessa har väldigt skarpa smaker som lätt kan skära sig med både vitt och rött vin. Därför bör du ta det lite lugnt med dessa om du vill att det ska passa så bra som möjligt med vinet.

Om du inte vill ha vin till sushi kan du även testa med en torr champagne. Champagne är trots allt ett säkert kort som passar till det mesta. Det är också ett enkelt sätt att göra måltiden lite mer festlig på samma gång. En god prosecco passar också om du vill ha ett billigare alternativ.