Menu

Maten som gör dig starkare

0 Comments


Visste du att du faktiskt kan äta dig till en bättre och starkare kropp? Jo, det är sant! Det är nämligen inte bara vikterna på gymmet som kommer att avgöra hur stora muskler du får. Vad du stoppar i dig har nästan ännu större betydelse för att din kropp och dina muskler ska orka växa och hålla sig friska.

Majoriteten av alla människor är medvetna om att grönsaker, fisk och kött är viktiga för kroppen, medan skräpmat, dåligt fett och socker gör motsatsen. Men vad är det då som man behöver få i sig för att skapa den där starka kroppen som klarar av högre vikter på bänkpress eller tyngre hantlar? Här nedan har vi gjort en lista på ett flertal olika livsmedel som du kan använda dig av! Kom ihåg att du inte behöver äta allt som det är, utan att du med fördel kan använda det i soppor, grytor, på grillen och mycket mer.

Den bästa maten för kroppen

Baljväxter

Baljväxter kan komma i alla möjliga former. Bland annat linser och bönor räknas in, men även ärtor räknas i kategorin. Utöver att de innehåller väldigt mycket protein så är de även fulla med fibrer, mineraler och vitaminer. Den som önskar kan köpa ätfärdiga alternativ, t.ex. konserverade eller i tetra, men du kan också välja att koka själv. Varför inte göra en god böngryta eller hummus?

Bröd

Många skulle nog säga att bröd är något som man bör hålla sig ifrån och att det är fullt med kolhydrater, men betyder det att bröd är dåligt? Nej, faktiskt inte! Bröd innehåller rikligt med protein om du väljer ett bröd med mycket fullkorn. Fullkornet ser även till att du får i dig mer fibrer än om du hade valt ett ljust bröd. Dessutom blir du mätt längre. Win win!

Kött

Alla sorters kött är bra om du vill få musklerna att växa. Det spelar ingen roll om det är rött kött, kyckling eller fisk och skaldjur. Med kött kan du göra mängder med olika saker och det passar lika bra på mackan som i ugnen med rostad potatis. Är du vegetarian finns det naturligtvis många alternativ till kött som är minst lika bra proteinkällor.

Ägg

Ägg är en superbra källa för den som är på jakt efter protein. De är goda, enkla att ha med sig i väskan och fungerar lika bra som frukost som för mellanmålet. Vill du få i dig så lite fett som möjligt kan du enbart använda dig av äggvitan. Vi tycker dock att gulan kanske är den absolut godaste delen och väljer därför att behålla denna.

Mejeriprodukter

Visste du att mejeriprodukter faktiskt är utmärkta att använda sig av när du vill få starkare muskler? Mejeriprodukter är bland annat kvarg, ost, yoghurt, mjölk och smör. Dock finns det inget järn att hämta från denna typ av livsmedel, så se till att du får med detta genom att komplettera med järnrika alternativ.