Menu

Pubmat

0 Comments


När man nämner ordet pubmat kommer oftast maträtterna hamburgare och engelska klassikern “Fish n’ chips” upp i de flestas huvuden. Faktum är att när man pratar om pubmat hänvisar man ofta till brittisk pubmat som består av de tidigare nämnda maträtterna. Den engelska kulturen består mycket av mastiga drycker som öl och flottig pubmat i mängder. Man skall gärna gå på puben flera dagar i veckan också och på söndagar är det vanligt att många familjer spenderar flera timmar med att äta lunch och titta på sport medan föräldrarna njuter av en kall öl. Idag kan man hitta pubmat i de flesta länder och många har så kallade “engelska pubar” där fokus ligger på att leverera brittisk pubmat och dryck. Känner man sig sugen på någon annan pubmat än brittiskt finns det givetvis. Ett exempel som nog inte många har testat på är, japansk pubmat vars fokus är på fisk.

Ovanlig pubmat som serveras

Svenskars inställning till främst japansk mat har kommit att ändrats över åren. Trots att svenskar gärna trycker i sig sill och gravad lax har det tidigare ansetts konstigt att äta rå fisk från Japan. Nu kan man njuta av japanska maträtter som kommer i många olika former av fisk. Det är inte alla som känner för brittisk pubmat och då kan japansk pubmat vara ett alternativ. Den är definitivt inte lika flottig och fet som den brittiska utan här får man en känsla av att vara nyttig samtidigt som man får njuta av god och varierad mat. Självklart finns det kött att avnjuta med för den som inte är förtjust i fisk men utbudet är lite magrare än normalt. Japansk öl är också något som många inte smakat på men som också bör väljas med omsorg beroende på den maträtt man väljer att äta. Oavsett om man föredrar att testa på något nytt eller nöjer sig med den klassiska pubmaten är ett pubbesök en härlig avkoppling i en annars så hektisk vardag.

Spela biljard och ät mat

Är du sugen på att prova något nytt? på biljardstockholm.se kan du njuta av god mat och dryck samtidigt som du kan spela biljard. Det är en perfekt aktivitet för hela familjen eller för ett kompisgäng. Skall man på dejt är det också en perfekt aktivitet då det gör att man blir mer avslappnad samtidigt som man lär känna varandra. Då får man två flugor i en smäll och på helgerna brukar det även vara festmusik igång. Det serveras ofta klassisk pubmat som gör att man får en avslappnad känsla i kropp och själ. Svenskar har kommit att bli flitiga besökare på pubar runt om i landet just för att njuta av gott sällskap tillsammans med god mat och dryck. Just biljard och bowling har kommit att bli aktiviteter som lockar ut många personer i olika åldrar, både på helger och vardagar. Under vintermånaderna har det kommit att bli en nödvändig aktivitet för att få socialt umgänge.