Menu

Tillaga mat i naturen

0 Comments


Det sägs att mat smakar så mycket bättre i naturen och att det är den friska luften som lockar fram alla goda smaker. Att åka skidor eller vandra i skogen och på fjället gör en hungrig och det är inte mycket som slår en god måltid efter ett par timmars aktivitet. Det är enkelt att förbereda matsäcken för friluftsliv. Med ett par enkla tips kan man packa ryggsäcken full av godsaker, utan att lägga allt för mycket tyngd i packningen. Vad man ska ha med sig beror givetvis på hur länge man har tänkt att vara borta från hemmets alla bekvämligheter.

Packa ryggsäcken smart

Rätt packning och en bekväm ryggsäck är A och O när det kommer till friluftsliv. Det är onödigt att släpa med sig för mycket mat som tar onödig plats och väger tungt i ryggan. Ett tips är att ta bort yttre förpackningar och att endast ta med sig den kvantitet som behövs. Mät upp frystorkat kaffe och mjölkpulver innan avresa, istället för att bära runt på en hel burk snabbkaffe. kolbullar med fläsk är en klassiker och något som är otroligt enkelt att tillaga. Smeten kan förberedas och förvaras i en flaska och om man köper färdigtärnat fläsk behöver man inte skära upp köttet, utan endast göra upp en eld och börja tillaga denna goda rätt. Den smakar ljuvligt under bar himmel! Om man inte vill laga mat över öppen eld är tunnbröd och makrillfilé i tomatsås en mättande måltid som tillreds på under en minut. Glöm inte att packa ner en förslutningsbar påse med nötter som är gott att tugga på när man är i behov av extra energi.

Rätt utrustning när man lagar mat utomhus

Om man har tänkt att vara borta i mer än ett dygn är ett gasolkök ett måste om man vill äta varm mat. Det går bra att göra upp eld, om det är tillåtet, men ett litet gasolkök är smidigt då det ofta medföljer en mindre kastrull eller stekpanna som maten kan tillagas på/i. Ett tips är att packa ner en extra termos i ryggsäcken. Vet man med sig att väderleken ska försämras kan man tillaga lunch och middag redan på morgonen och sedan hålla maten varm i en termos. Om man vill uppnå samma känsla som naturen ger hemma i sin egen trädgård är ett utekök en perfekt investering. Det är en prisvärd lösning som gör att man kan tillaga mat under bar himmel, med husets bekvämligheter inom räckhåll.