Menu

Bästa maten för barnkalaset

0 Comments


Det här inlägget är för dig som är förälder och ska anordna ett kalas för ditt barn. Vi kommer i det här inlägget ge dig några tips på vilken mat som uppskattas bäst bland barn och är lämpligt för er att bjuda på under barnkalaset.

Efterrätten

Men vi börjar med det som kommer att imponera mest på barnen och är den delen av måltiden som de längtar mest till: efterrätten. Det är vanligt att man serverar en tårta på ett barnkalas. Många föräldrar väljer att baka en tårta till kalaset. Men att baka är det inte alla som har en fallenhet eller tid för och därför kan du beställa en tårta till kalaset. Om ni har tema enhörningar på kalaset kan ni beställa en enhörningstårta som är bakad av proffs, vilket kommer att uppskattas av barnen. Det finns många varianter på tårtor du kan spana in om barnet önskar tårta till kalaset. Andra exempel på efterrätter som funkar utmärkt att servera på ett barnkalas är glass med olika toppingar, till exempel såser och strössel och olika goda bakverk och kakor.

Mat

Att enbart bjuda på godsaker är sällan en bra idé. Det är ju bra om barnen får i sig något riktigt att äta också. Du kan alltid fråga ditt barn om det har några egna önskemål kring vilken mat det vill att ni ska bjuda på på kalaset. Några vanliga maträtter som är enkla att laga och uppskattas av barnen och mättar deras magar är till exempel den klassiska barnkalasrätten korv med bröd. Då kokar eller grillar ni korv i korvbröd med olika toppingar som rostad lök, ketchup, senap och bostongurka. Om du vill att det ska bli lite mer matigt kan du också göra mos som du serverar med korven. Andra exempel på maträtter som funkar utmärkt på barnkalas är hamburgare, tacos och pizza.

Allergier

Innan du handlar alla ingredienser för kalaset är det viktigt att du tar hänsyn eventuella allergier. Det är inte helt lätt att hålla reda på alla allergier. Något som kan göra det enklare för dig är att du skriver på inbjudan att när barnet anmäler sin närvaro på kalaset ska det också skicka med eventuella allergier. Det mesta går att byta ut mot allergivänliga alternativ men ibland kan man också behöva baka två tårtor eller flera uppsättningar av maten ifall flera barn är allergiska mot samma saker.