Menu

Färska örter i köket

0 Comments


 

Färska kryddor i köket säger ingen nej till, men hur gör man då för att få till en härlig blandning av väldoftande örter?

Det enklaste och kanske mest smidiga sättet är att köpa ett par färdiga krukor av sin favoritört och plantera dessa i en stor kruka. Smartast är att vänta till våren, då solen har en stor inverkan på om kryddorna kommer växa bra eller inte.

Alla kryddor tycker om ljuset och behöver placeras i ett soligt fönster eller på balkongen. Däremot bör man också tänka på att ha någon form av vindskydd, så att örterna inte tar skada av för hårda vårvindar. Man kan med fördel använda sig av det regnvatten svenskarna får se mycket av på våren, men kom ihåg att hålla en lagom nivå på vattnandet.

När använder man färska örter?

Färska kryddor blir absolut som bäst om dom får hamna i din matlagning. Det positiva med att odla själv, är att du kan plocka av ett knippe dill när helst du behöver och slipper tänka på att krukan kommer att dö om du inte hinner använda upp den inom någon dag.