Menu

Frukosten – dagens viktigaste måltid

0 Comments


Frukosten är den måltid då vi får ny energi till kroppen efter att ha legat i dvala under natten, och för många sätter frukosten tonen för hela dagen – äter man en bra frukost kommer man att hålla sig mätt och glad längre, och allt som händer under dagen kommer sannolikt att kännas lite lättare. En klassisk svensk frukost som innehåller det man behöver för att hålla sig mätt och pigg fram till lunch är till exempel havregrynsgröt, gärna med frukt som äpple eller banan i (och med mjölk, så klart!). Då får man i sig både protein och fibrer. För extra mättnad kan man också äta något till gröten, som en äggmacka (eller bara ett ägg).

Frukosten är kanske den måltid då kulturella skillnader mellan olika länder märks tydligast. Det räcker att jämföra en klassisk svensk frukost som filmjölk med den brittiska tallriken fylld av bönor i tomatsås, korv, bacon och stekt ägg för att förstå det.

Det finns dock en form av frukost som slår alla andra, nästan oavsett vad den innehåller, och det är frukost på sängen. Att få sitta kvar under täckets värme och samtidigt kunna njuta av kaffe, rostat bröd, yoghurt eller någon annan favoritfrukost, är en njutning som uppskattas av så gott som alla. För att det ska vara möjligt måste man dock ha en skön säng som man gärna ligger och drar sig i på morgonen. Du hittar sängar som passar för både frukostbricka och sömn på Furniturebox.se.